Sosnowiecka Akademia Sportu

Zajęcia sportowe

Prowadzimy zajęcia sportowe z następujących dyscyplin: Siatkówka, koszykówka, badminton na terenie sosnowieckich szkół. Udział w projekcie jest bezpłatny!

Spacery nordic walking

W ramach projektu zostaną przeprowadzone spacery nordic-walking dla seniorów. Udział w projekcie jest bezpłatny!

Opis projektu

Sosnowiecka Akademia Sportu to  bezpłatny program zajęć sportowych skierowany dla młodzieży i dorosłych, ale nie tylko! W ramach projektu przeprowadzimy także spacery nordic-walking dla seniorów oraz zajęcia pilatesu. W skład projektu wchodzą doświadczeni trenerzy, z doświadczeniem w sporcie. Oprócz gry i dobrej zabawy uczestnicy będą mieli okazję zwiększyć swoje umiejętności. Zgłoś się do projektu i sprawdź harmonogram naszych zajęć!

Jak wziąć udział?

Wystarczy, że wypełnisz formularz rekrutacyjny do projektu. W ciągu 24h od zgłoszenia skontaktuje się z Tobą nasz koordynator, aby potwierdzić zgłoszenie. I to wszystko! Prawda, że prosto? Nie musisz brać udziału we wszystkich zajęciach, wybierasz tylko te, które Ci odpowiadają. Możesz więc przyjść tylko na siatkówkę. Po skończonych zajęciach otrzymasz certyfikat uczestnika projektu.

Dlaczego warto wziąć udział?

Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowaną kadrę trenerską. Jest to więc wspaniała okazja na zwiększenie swoich umiejętności w danej dyscyplinie pod okiem doświadczonej osoby. Żadne umiejętności nie są wymagane. Grupy zawodników zostaną jednak podzielone ze względu na umiejętności i doświadczenie, aby uczestnicy mogli nie tylko dużo się nauczyć, ale i dobrze się bawić. Jeżeli chciałeś/aś zawsze spróbować swoich sił w danym sporcie, jednak brak Ci było motywacji, to ten projekt będzie doskonałym miejscem do rozpoczęcia swojej przygody!

Rezultaty projektu

Bezpośrednim efektem realizacji oferty dla uczestników zadania będzie:

– 14 zajęć z siatkówki, koszykówki, badmintona dla młodzieży
– 14 zajęć z siatkówki, koszykówki, badmintona lub dla dorosłych
– 3 spacerów z nordic-walking dla seniorów bądź dorosłych
– 3 imprez “Sosnowieckie soboty sportowe” dla mieszkańców Sosnowca i okolic – 3 spacerów tematyczno-rekreacyjnych nordic-walking po sosnowieckich pałacach, zamkach i parkach
– 150 mieszkańców Sosnowca i okolic weźmie udział w zorganizowanych zajęciach sportowych – młodzieży z powiatu sosnowieckiego i okolic weźmie udział w zajęciach sportowych z siatkówki/ koszykówki i badmintona.

Harmonogram zajęć

W treści maila wpisz datę oraz opcjonalnie nr telefonu!